-Telt ház és kiváló hangulat-

Szabad helyet ugyan nem, de számos barátot üdvözölhetett a Társaság. A rendezvény a Magyar Hiszekegy-el és a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét, majd a rövid elnöki köszöntőben - a Nőnapra való tekintettel - elsősorban a hölgyeket köszöntötték a vezetőség férfi tagjai.
Az igényes kulturális program keretében, Publik Antal szavalatát és Szalay Anna verselését hallgathatták meg a jelenlévők, de nem maradhatott el a kormányzó úrra való megemlékezés sem, Hajdú Lajos alelnök úr díszbeszédéből.
Ezt követően a Székely szabadság napjára hívta felfigyelmünket díszvendégünk, Incze Árpád, a Székely földért Társaság elnöke. A Társaság eddigi 2019-es munkájáról képes beszámolót nézhettünk meg, amit Horváth Zoltán (Zontal) a Horthy-korszakot megidéző, rendkívül sikeres kártya-bemutatója követett.
A közgyűlés legszebb pillanata, talán az elismerések átadása volt, amelyet dr. Bene Gábor méltatása után. A Horthy Miklós Társaság Ezüst Érdemérmét, a Horthy-család jelenlévő tagjainak kezéből, a következő három kiváló magyar kapta:

- v. Mikecz András, a Mikecz Kálmán Huszár Bandérium elnöke
- v. Székely György Csaba a Történelmi Vitézi Rend tagja
- Kovács István Vajk, a „porszemnyi”.
Kitüntetésükhöz, ezúton is szívből gratulálunk!

A továbbiakban Konja Miklós alelnök és Jaross Tamás, Pest-megye elnökét köszöntötték „kerekszámú” születésnapjukon, ill a Mikecz Kálmán Huszár Bandérium elismerését vehette át egyik tagtársunk.
A rövid szünet után, Lőrincz Sarolta Aranka és Zetényi-Csukás László közös mesekönyvét mutatta be az egyik szerző, amellyel nagy sikere volt a közönsége előtt.
A közgyűlés hivatalos részében, az elnökség az év végéig megerősítette tisztségét, ill három tagtársát nevezte ki az év végéig mb. alelnöknek:

- Horthy Csaba kapcsolattartásért felelős vezető
- Jaross Tamás általános ügyviteli vezető
- Turi- Török Tibor művészeti vezető

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

A jó kedélyű és méltó rendezvényt a Szózat és a Székely Himnusz közös eléneklése zárta, amely után a hölgyeket egy-egy szál virággal és egy-egy pohár pezsgővel lepte meg a rendezőség.
Mindenkinek köszönjük a részvételt és a legkisebb segítséget is!
Egyedül semmire, együtt mindenre képesek vagyunk.

Horthy Miklós Társaság
vezetősége

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2015.
Copyright © 2015. | IT for you - Informatikai szolgáltatások | Minden jog fenntartva.