A Két Hollós Könyvesbolt kiadásában a napokban jelent meg Zetényi Csukás Ferenc legújabb könyve, A MAGYAR HOLOKAUSZT címmel.

Szeretettel ajánlom minden érdeklődő figyelmébe:

"A „holokauszt” kifejezés a görög holokautóma szóból származik, vallási fogalmak szerint; „teljesen elégett áldozatot” jelent. Pusztulást, népirtást és megsemmisítést. Ebben az értelemben az athéni Xenophon történetíró használta először „holokausztonként” az ie. V. században. A legújabb korban 1942-ben bukkan fel ismét a kifejezés, 1942 decemberében a News Chronicle című napilapban használják újra a III. Birodalom és a zsidóság relációja kapcsán. A széles köztudatba 1972-ben, Frederic Forsyth: Az ODESSA - ügyirat c. regénye hozza vissza a holokauszt fogalmát, amelyet később a mindenkori népirtásokra és azoknak kísérletére alkalmaznak.

Nem hétköznapi dolog egy könyvet címének magyarázatával kezdeni, de „hic et nunc” szükségét éreztem az interpretálásnak. A Magyar Holokauszt címválasztás, arra a történelmi igazságtalanságra kívánja felhívni a figyelmet, amely 95 esztendővel ezelőtt Magyarországgal esett meg. Trianon. Kimondani is nehéz magyarként ezt a szót, de kétségtelen tény: Trianon a magyar holokauszt. Békeszerződés (békediktátum), amelyet 1920. június 4-én kényszerítettek ránk az I. világháború győztesei a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy - Trianon - kastélyban...

Ns. udvardi és básthy Udvardy Miklós (1882-1952) Horthy Szabolcs titkára, miniszteri tanácsos, a Székely Nemzeti Tanács, az Anti-Bolsevista Comité, a Nemzeti Hadsereg, a Terület Védő Liga, a Nemzeti Szövetség, a Magyar Revíziós Liga vezetőségi vagy rendes tagja, Bethlen István miniszterelnök bizalmasának hite és akarata azonban mást kívánt”:

„Amit eltemettünk, csak az hal meg igazán. A remény él, és élnie kell, míg egyetlen magyar is lélegzik a Kárpát-medencében. Nagy-Magyarország volt, Magyarország van, és Nagy-Magyarország lesz! Ezért dolgozz, ezért tegyél; Mindörökké.”

*A könyv - némi célzattal - 1920 Ft-ért vásárolható meg a Két Hollós Könyvesboltban, vagy postai úton rendelhető (Két Hollós Könyvesbolt, 1081. Budapest, Kenyérmező u. 3/B.)

A könyv bemutatója június 3-án 18 órakor lesz a Két Hollós Könyvesboltban.

Telefon:  06/1-299-0032

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Mit olvassunk, mit nézzünk, ha a Magyar Királyság kormányzójáról, vitéz nagybányai Horthy Miklósról és koráról többet szeretnénk megtudni?

A Haditudósító weboldala itt érhető el


Gróf Edelsheim Gyulai Ilona:

Becsület és kötelesség 1 - 2. kötet

Európa Kiadó - 2007.


Dr. Bernáth Zoltán:

Horthy Miklós (Egy lovaguralkodó és népe)

Pallas Antikvárium - 2007.


Milotay István:

Egy élet Magyarországért (Ami Horthy emlékirataiból kimaradt)

Gede Kiadó - 2001.


B. Kalavszky Györgyi - Illésfalvi Péter:

Horthy Miklós élete képekben

Puedlo Kiadó


Walzel Kelemen:

Kormányzónk

 

Tovább >>

Bencsik Gábor:

Horthy Miklós

Magyar Mercurius Kiadó - 2001.

 


C. A. Macartney:

Október tizenötödike (A modern Magyarország története 1929-1945.)

Gede Kiadó - 2006.


Szidiropulosz Archimédesz:

Trianon utóélete

Kairosz Kiadó - 2003.

 


Tormay Cecile:

Bujdosó könyv

 


 

Rózsás János:

Leventesors

Hármas Halom Baráti Kör - 2005.


Koltay Gábor:

Horthy a kormányzó

DVD

Korona Film


Koltay Gábor:

Trianon

DVD

Korona Film


Észak felé Dél felé Kelet felé

(Elrabolt országrészeink és véreink visszacsatolásának hatalmas filmdokumentumai)

DVD - (fekete-fehér)

Turul Video


 A Trianoni Kutatóintézet folyóirata

 

<< Vissza

Keressük:

Walzel Kelemen "KORMÁNYZÓNK" c. könyvét megvételre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

"Horthy Dalok" kottás-dalos füzetet keresi társaságunk archívuma számára. Jelentkezés a 06/20/944-41-66-os telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Keressük Horthy Miklós "Emlékirataim" c. könyvét megvételre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Koszorúzás és Horthy Miklós kiállítás Pátyon


Megemlékezés a kitörés napján

Emlékezés a Budapest védelmében hősi halált halt katonákra a XII. kerületi hősi emlékműnél.


Felavatták a Nemzet székelykapuját

November 14-én, vasárnap délben, római katolikus szentmise és református istentisztelet után Kenderesen, tavaszias időben, verőfényes napsütésben felavatták a Nemzet székelykapuját.

Ősiség, Méltóság, Erő

Az udvarhelyszéki motívumokkal díszített, festett székely kapu felavatásán jelen voltak annak székely harisnyába öltözött faragói, akiknek felmenői 70 évvel ezelőtt 7 nap 7 éjszaka alatt készítették el a most felállított kapu eredetijét. Jelen volt az a négy szervezet – Történelmi Vitézi Rend, Horthy Miklós Társaság, Magyar Tengerészek Egyesülete, Kenderes Város Önkormányzata – , amelyek a Nemzet székelykapujának felállítását egy évvel korábban kezdeményezték. Jelen volt a Magyarok Világszövetségének küldöttsége és annak elnöke, mely szervezet a már veszettnek hitt ügyet két hónappal ezelőtt felkarolva, eredményes gyűjtést szervezett a Nemzet becsületének megmentésére. Jelen volt és az avató szalagot saját kezűleg vágta el v. Horthy Miklós kormányzó menye, v. Horthy István kormányzóhelyettes özvegye, gróf Edelsheim Gyulai Ilona. Jelen volt és megáldotta az avatandó kaput Cseh Judit református lelkipásztor, majd azt felszentelte Gulyás Zsolt, római katolikus plébános.

A rendezvény elején a Magyarok Világszövetsége Elnökségének három tagja: v. Hompoth Zoltán, v. Oláh István, v. Szotyori Nagy Áron, valamint gróf Klebelsberg Éva felolvasták annak a mintegy ezer adakozónak a nevét, akik a Magyarok Világszövetsége elnökének felhívását követve adományaikkal lehetővé tették a Nemzet székelykapujának Kenderesen történő újraállítását.

A rendezvény felejthetetlen pillanatait szolgáltatta Petrás Mária, moldvai csángó származású ének- és szobrászművész, aki csengő hangon énekelte a Himnuszt, a Székely Himnuszt és az ősi Székely Himnuszt. v. Döbrentei Kornél költő a Történelmi Vitézi Rend nevében szólva méltatta Horthy Miklós kormányzót, v. Kocsis László az erdélyi vitézek nevében beszélt. Kosaras Péter Ákos a Horthy Miklós Társaság nevében mondott frappáns beszédet. v. Bogdán Péter, Kenderes volt polgármestere a kapu történetét ismertette, megköszönve a kezdeményező szervezetek fáradozását, és elévülhetetlennek nevezte a Magyarok Világszövetségének érdemeit.

Ennek jegyében, utolsó szónokként Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét szólították, aki köszönetet mondott az Úrnak, hogy ezt a szép napot megengedte, az adakozóknak és a szervezőknek, hogy lehetővé tették. Kiemelte a felavatás előtt álló székely kapu különlegességét, mely a székelyek és a magyarok felbonthatatlan együvé tartozásában ölt testet, és kifejtette, hogy a székely kapu számára az Ősiség, a Méltóság és az Erő együttes megtestesülése, más szóval maga az ÖRÖK ÉLET.

E gondolat szinte varázsigeként hatott, és Edelsheim Gyulai Ilona grófnő a székely kapu alatt állva, hirtelen erőt merítve eldobta addig használt kartámaszos botját, és derűs arccal nézett a fényképezőgépekbe, majd Sajtószolgálatunknak elmondta, hogy sok székely kaput látott, de ilyen szépet, melyből így sugárzik az életerő, még nem.


Mány-kitörésre emlékezünk


 Megemlékezés Bauer Sándorra


Horthy Miklós születésének 141. évfordulója

A Kormányzó úr születésnapja

Ennek 141. évfordulójára gyűltek össze tisztelői, mintegy kétszázan, a Szt. Margit Gimnázium dísztermében, 2009. június 14-én. A megemlékezést igazán az tette ünnepélyessé, hogy közöttünk volt Horthy Istvánnak, az 1942-ben az orosz fronton gépével lezuhanva hősi halált halt repülőfőhadnagy, kormányzó-helyettesnek özvegye is. Emlékbeszédet mondott Kiss Dénes a Trianon Társaság elnöke, csodálatos énekekkel szórakoztatott Budai Ilona népdalénekes és Róka István az Operaház énekművésze. A Debrecenből ez alkalomra felfáradt Erdei Istvántól pedig csodálatos verseket hallhattunk. Köszönet érte minden előadónak..

Az ünnepség végén sokan köszöntötték szeretettel Ilona grófnőt, közöttük a megjelent, és hivatásukhoz, példaképükhöz, a Kormányzó úrhoz hűséges tengerészek. (L. fényképek)

A megemlékezés után társaságunk titkára Kőrössy Katalin és férje uzsonnán látta vendégül a Főméltóságú asszonyt, Hajdú Lajost és feleségét, valamint a két alelnököt, Kovács Györgyöt és Kocsis Sándort.


Trianoni Diktátumra emlékezett Kaposvár

Horthy Miklós Társaság hivatalos weboldala | © 2010-2015.
Copyright © 2015. | IT for you - Informatikai szolgáltatások | Minden jog fenntartva.